Voor een goede website is kennis nodig

Webdesign & ontwikkeling.

Webdesign is meer dan alleen een mooi design voor je website. Het is een doordacht idee hoe je online een verhaal vertelt en je merk verkoopt. Het begint met de juiste online doelstellingen en strategie. Ik help klanten met het ontwerpen en ontwikkelen van websites die een goed en onderscheidend verhaal vertellen.

Het ontwerpproces en realisatie

Het ontwerpen van een website is een nauwkeurig proces. Over het algemeen wordt gestart met een gebruikersanalyse, hierop volgt een interactieontwerp en vervolgens wordt het visueel ontwerp (het webdesign) voor de site gemaakt.


 1. Doelstelling en gebruikersanalyse

  Wat zijn jouw doelstellingen, welke mensen bezoeken jouw website (persona’s) en wat hebben zij nodig om sucessvol te kunnen navigeren door jouw website. Je ontvangt van mij een vragenlijst om een globale indruk te krijgen van je wensen.

 2. Wireframing en interactieontwerp

  Een gebouw wordt niet gebouwd zonder bouwtekening. Hetzelfde geldt voor een website, voordat een website gemaakt wordt maken ik zogenaamde ‘wireframes’, dit is als het ware het skelet/ bouwtekening van je website.

 3. Webdesign

  Het ontwerp van je website geeft de eerste indruk aan uw bezoeker. De kleuren, vormen, lettertypen en beeldmateriaal worden in deze fase nauwkeurig bepaald.

 4. Technische realisatie

  In deze fase wordt het web- en interfaceontwerp geprogrammeerd naar een werkende website. Hiervoor gebruik ik moderne technieken als HTML5, CSS3 en jQuery.


Content management systeem

Ik gebruik uitsluitend WordPress als Content Management Systeem. Alleen bij grotere projecten (waarbij ik een externe programmeur inschakel) wijk ik hiervan af. WordPress is een content management systeem waarmee mijn klanten zelf hun website kunnen beheren na oplevering.

Omdat het systeem als ondergrond voor websites heel gebruiksvriendelijk is draait inmiddels een derde van het hele internet erop. En ieder jaar wordt het systeem en het landschap van plugins en frameworks eromheen robuuster en rijker. Hiermee is de keuze voor dit systeem een win-winsituatie voor zowel mijn klant als mijzelf.klanten & partners

Get in touch

Seen enough? Lets talk

Heb je een uitdagend project of een vraag? Neem gerust contact op.


  captcha

  Privacy Preference Center